Legal-Issues-in-Business-1000x350

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00 θα λάβει χώρα η επόμενη συνάντηση του εργαστηρίου SDE.  Η κ. Χρυσή Μεταλλίδου (υποψήφια διδάκτορας υπό την επίβλεψη της κ. Αλεξανδροπούλου) θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με αντικείμενο “Η νομική προστασία λογισμικού στη βιομηχανία της τεχνολογικής καινοτομίας

Περίληψη: Η τεχνολογία της πληροφορικής κυριαρχεί διεθνώς, με πολλές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο να ασχολούνται με τη διεκδίκηση και την οικονομική εκμετάλλευση δικαιωμάτων επί του λογισμικού. Η πολύπλοκη φύση των προγραμμάτων η/υ και η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας της πληροφορικής, καθιστά αναγκαία την προστασία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η διάχυση της τεχνολογικής προόδου.

Η παρουσίαση αναφέρεται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν προγράμματα η/υ. Σήμερα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν προστατεύουν τον πηγαίο κώδικα, ούτε τον αλγόριθμο των προγραμμάτων η/υ, αλλά τις καινοτόμες διαδικασίες και τα αποτελέσματα που παράγουν αυτές ως σύνολο, όταν το λογισμικό επενεργεί στο υλικό. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αναφέρονται σε προγράμματα η/υ, αποτελούν τεχνολογική εξέλιξη στη στάθμη της τεχνικής, δημιουργούν θέσεις εργασίες και συνεισφέρουν στην πρόοδο της κοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *